Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Drobná nehoda nebo porucha na silnici a nastane dopravní kolaps, varují policisté

Stačí málo a vznikne dopravní mordor, varují policisté. S prvním červencovým dnem totiž čeká řidiče na již tak hodně vytížené silnici I/43 spojující Svitavy s Brnem zkouška trpělivosti. Kvůli opravě povrchu bude na silnici v úseku mezi Lipůvkou a Kuřími téměř celý červenec výrazně omezen provoz. Opravovaným místem budou moci navíc projíždět jen kamiony a autobusy. Osobáky sjedou na objízdné trasy.

Ve směru do Brna tak odbočí řidiči v Lipůvce vpravo do Nuzířova, dále pojedou přes Malhostovice, Čebín, Kuřim a v České se napojí na silnici I/43. V opačném směru pak zamíří řidiči jedoucí směrem do Svitav v České do Lelekovic, přes Vranov a Šebrov do Lipůvky.

„I přes přijatá opatření, především v podobě úpravy dopravního značení, bude doprava na objízdných trasách, které jsou situované na silnice nižších tříd, zvláště v dopravní špičce přetížená," varuje policejní mluvčí Bohumil Malášek.

Dopravní policisté se budou podle něj oblasti s objízdnými trasami prioritně věnovat. „Pokud to bude nutné, jsou připraveni na ucpaných křižovatkách efektivněji řídit dopravu namísto semaforů," doplnil Malášek. 

V oblasti budou operovat i policisté vyšetřující dopravní nehody. „Jakákoliv kolize, nehoda či jen porucha vozidla, může na objízdné trase rychle přerůst v dopravní kolaps," uzavírá Malášek.

Autoři | Foto ilustrační foto, Dominik Svoboda | Zdroj PČR

Štítky silnice I/43, Svitavy, Lipůvka, Kuřim, rekonstrukce, zácpy, uzavírka, silnice, Brno, Svitava, Čebín, Malhostovice, Lelekovice, Šebrov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drobná nehoda nebo porucha na silnici a nastane dopravní kolaps, varují policisté  |  Doprava  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.