Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Policisté uzavřeli hraniční přechod Lanžhot-Brodské na Břeclavsku. Hrozí vylití řeky Moravy

Policie uzavřela hraniční přechod Lanžhot-Brodské na takzvané staré cestě kvůli vysoké hladině řeky Moravy, která dosáhla třetího stupně povodňové aktivity. Není jasné, kdy bude přechod opět otevřen. Přechod na dálnici D2 zůstává otevřený.

Policie kvůli velké vodě v Moravě po dohodě se slovenskou stranou aktuálně zavírá hraniční přechod Lanžhot-Brodské na takzvané staré cestě. Novinářům to řekl mluvčí policie Pavel Šváb. Hraniční přechod na dálnici D2 zůstává otevřený. Není jasné, kdy se přechod Lanžhot-Brodské znovu otevře.

Policie přechod uzavírá v těchto chvílích. „Nelze odhadnout, dokdy opatření potrvá,“ řekl Šváb. Řeka Morava dosahuje aktuálně v Lanžhotě třetí stupeň povodňové aktivity značící ohrožení. Podle předpovědního modelu bude hladina ještě stoupat, extrémní povodně by ale dosáhnout neměla.

Hladina Moravy aktuálně dosahuje asi 560 centimetrů, extrémní povodeň je při dosažení 595 centimetrů. Přitom ještě před několika dny tok dosahoval hranice sucha. Stoupat začala hladina výrazněji v pátek, až v sobotu ale dosáhla prvního a poté i druhého povodňového stupně. Na třetí povodňový stupeň se dostala dnes nad ránem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením města Břeclav

Štítky PČR, policie, povodeň, řeka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté uzavřeli hraniční přechod Lanžhot-Brodské na Břeclavsku. Hrozí vylití řeky Moravy  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.