Počasí dnes17 °C, zítra13 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

VIDEO: Vysoké teploty působí lidem v Brně komplikace. Mladá žena zkolabovala u vlaku

První horké letní dny potrápily obyvatele jihomoravské metropole. Na nástupišti brněnského hlavního nádraží zkolabovala mladá žena. Sesunula se k zemi a ležela u vlaku v bezvědomí. První pomoc jí poskytla hlídka policistů, následně ji do péče převzali zdravotníci.

Vysoké teploty v posledních dnech způsobily lidem v jihomoravské metropoli zátěž. Potíže měli nejen nemocní a starší lidé, komplikace pocítili i mladí. Policisté hlídkové služby spěchali na druhé nástupiště hlavního vlakového nádraží, kde zkolabovala mladá žena a ležela u vlaku v bezvědomí.

Brno čekají tropy. Odborníci varují před přehřátím a dehydratací

Meteorologové vydali výstrahu před vysokými teplotami. V Brně i celém Jihomoravském kraji by dnes podle předpovědi měli panovat velmi vysoké teploty. Odpoledne překročí 31 stupňů, odborníci varují před přehřátím a dehydratací.

„Policisté byli na místě během pár minut a k použití měli připravený i automatický externí defibrilátor. Ten naštěstí nemuseli použít. Pětadvacetiletá žena zkolabovala, naštěstí však nepřestala dýchat,“ uvedl policejní mluvčí David Chaloupka.

Hlídka ji proto vhodně polohovala, kontrolovala zdravotní stav a životní funkce do příjezdu záchranářů, které přes operačního důstojníka naváděla přímo na místo. „Jestli na náhlém zhoršení zdravotního stavu mělo podíl velmi teplé počasí, jistě nevíme,“ doplnil Chaloupka.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky PČR, policisté, vlak, počasí, horko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

VEDRA JSOU OPRAVDU STRAŠNÁ - TAKOVÉ LÉTO JEŠTĚ NEPAMATUJI A LIDÉ, CO CHODÍ DO PRÁCE - JSOU MODERNÍ OTROCI - HLAVNĚ TI DOJÍŽDĚJÍCÍ - TAKY JSEM DOJÍŽDĚL A VŠECHNY OPRAVDU MOC LITUJI.

Pondělí, 1. července 2024, 19:24Odpovědět

VIDEO: Vysoké teploty působí lidem v Brně komplikace. Mladá žena zkolabovala u vlaku  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.