Počasí dnes23 °C, zítra26 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Lidé opět projdou podchodem pod brněnským nádražím. Do Letma se tudy zatím nedostanou

Podchod pod hlavním nádražím v Brně se po dvou týdnech otevřel veřejnosti, místo požáru ale zůstává uzavřeno. Průchod je možný od Tesca po Benešovu ulici. Kompletní rekonstrukce podchodu je plánována ve dvou etapách, první začne příští rok.

Po nedávném požáru zůstal na zhruba dva týdny uzavřený podchod pod hlavním nádražím. Práce na jeho renovaci ale pokročily a od dnešních osmi hodin ráno ho pracovníci částečně otevřeli.  Lidé projdou od Tesca po Benešovu ulici, prozatím bez možnosti pokračovat do Letma.

„Město plánuje kompletní rekonstrukci podchodu. Projekt je rozdělený na dvě etapy, ta první začne nejdříve v příštím roce, letos by měla být hotová projektová dokumentace. Druhá etapa je vázaná na připravovanou rekonstrukci přednádražního prostoru a Benešovy ulice, která by měla začít v řádu několika let,“ popsala Radka Loukotová z brněnského magistrátu.

Požár v podchodu vypukl v sobotu 11. května nad ránem. V následujících dnech probíhalo vyšetřování. Aby bylo možné podchod znovu zpřístupnit pro pěší, stanovili hasiči několik podmínek. Na základě toho byl proveden monitoring zplodin hoření, aby bylo jisté, že pohyb v daném prostoru nebude pro lidi znamenat žádné nebezpečí.

„Bylo také nutné všechny plochy vyčistit od následků ohně. Místo požáru je ohraničeno, bez možnosti přístupu veřejnosti,“ doplnila Loukotová.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto BKOM

Štítky MHD, podchod, požár, omezení, nádraží. Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidé opět projdou podchodem pod brněnským nádražím. Do Letma se tudy zatím nedostanou  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.