Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Neděle 23. června 2024  |  Svátek má Zdeňka
Bez reklam

Policisté na jihu Moravy si počíhali na nepozorné řidiče. Vybírali pokuty za telefonování i alkohol

Dopravní policisté v Jihomoravském kraji se v pondělí při jednodenní akci zaměřili na řidiče, kteří se nevěnovali řízení, Uložili přes dvě stě dvacet pokut v celkové výši tři sta devadesát dva tisíc korun. Nejčastějším prohřeškem bylo telefonování za volantem.

Jihomoravští policisté si počíhali na hříšníky, kteří se při jízdě autem zcela nevěnovali řízení.  Během jednoho dne zastavili a zkontrolovali šest set třicet vozidel a zjistili více jak dvě stě dvacet dopravních přestupků.

„Pětačtyřicet řidičů obdrželo pokutu za telefonování za jízdy. Dohromady za přestupky zaplatili sto osm tisíc korun,“ popsala policejní mluvčí Petra Hrůzová.

Osm řidičů bylo pod vlivem alkoholu a jeden pod vlivem návykových látek. Řidičský průkaz byl za alkohol zadržen třem šoférům. V obci překročilo rychlost čtrnáct řidičů a mimo obec jedenáct

„Lidé, kteří během řízení telefonují, se plně nevěnují řízení a prodlužuje se tím jejich reakční doba, například když je nutné intenzivně. Většina řidičů přestává během telefonování sledovat provoz ve zpětných zrcátkách a dochází i k častějšímu nedodržování bezpečné vzdálenosti,“ vysvětlila Hrůzová.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PČR

Štítky PČR, telefon, pokuta, alkohol, návykové látky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na jihu Moravy si počíhali na nepozorné řidiče. Vybírali pokuty za telefonování i alkohol  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.