Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Na Břeclavsku hořela střecha nevyužívané zemědělské budovy. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu

, aktualizováno 15. května 2024, 22:40

Hasiče na Břeclavsku zaměstnával od dnešního poledne požár nevyužívané zemědělské budovy. Střechu pohltil dým a hasiči museli vyhlásit druhý stupeň poplachu. Při zásahu se lehce zranil jeden z dobrovolných hasičů. Příčina zůstává v šetření, vyšetřovatel pracuje s verzí nedbalostního jednání.

Profesionální a dobrovolné jednotky hasičů vyjely dnes po desáté hodině k hlášenému požáru střechy bývalého zemědělského objektu v Rakvicích na Břeclavsku. V době jejich příjezdu byla plameny zasažena větší část střechy objektu o přibližných rozměrech třicet krát sedmdesát metrů.

„Po násilném vstupu do areálu hasiči ihned nasadili několik vodních proudů na hašení a dále také na ochlazování požárem dosud nezasažené části. Velitel zásahu nechal z důvodu rozsahu vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu,“ informoval mluvčí hasičů Filip Venclovský.

Za pomoci několika vodních proudů, výškové techniky a hasicích hřebů se požár podařilo dostat pod kontrolu v po půl jedné odpoledne. K monitoringu a vyhledávání skrytých ohnisek byl využit dron HZS JHM.

Při zásahu se lehce zranil jeden z dobrovolných hasičů. Příčina zůstává v šetření, vyšetřovatel pracuje s verzí nedbalostního jednání. Škoda je předběžně odhadnuta na dva miliony a uchráněné hodnoty na tři miliony korun.

Ohodnoť článek

Foto HZS JMK

Štítky HZS JMK, hasiči, požár, poplach

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Břeclavsku hořela střecha nevyužívané zemědělské budovy. Hasiči vyhlásili druhý stupeň poplachu  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.