Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

V kyjovském obchodě potravináři našli nebezpečné sýry. Na obale jedné z potravin chybělo české označení

Potravináři vyrazili na kontrolu provozoven na Hodonínsko, v Kyjově odhalili zkažené sýry. Potraviny pokrývala okem viditelná plíseň a kontroloři uvedli, že nejsou bezpečné. Etiketa jednoho ze sýrů navíc nebyla označena údaji v českém jazyce. Odborníci o tom informovali na webu Potraviny na pranýři.

V Kyjově na Hodonínsku potravináři odhalili prohřešky jedné z provozoven. Obchod na Komenského třídě prodával dva druhy sýrů, které byly na první pohled zkažené. „Potravina se nepovažuje za bezpečnou, pokud jeví známky kažení,“ uvedli pracovníci Státní zemědělské a potravinářské inspekce na svém webu Potraviny na pranýři.

Prvním z nevyhovujících byl sýr s německým názvem Meister Tradition herzhaft-pikant. Kromě toho, že se na povrchu sýra pod obalem vyskytovala plíseň viditelná pouhým okem, potravina nebyla označena údaji v českém jazyce.  

Druhý nebezpečný sýr nesl název Pařený uzený sýr odřezky a taktéž se pod neporušeným obalem vyskytovala plíseň. „Při kontrole nebyly zjištěny nevyhovující teploty skladování této potraviny. Potravina neměla prošlé datum použitelnosti,“ uvedli potravináři. Podle odborníků tedy nepochybil obchod při skladování, ale pravděpodobně výrobce.

Inspektoři vzorky v provozovně odebrali již koncem března, informace o výsledcích ale zveřejnili až v polovině května.

Ohodnoť článek

Foto Potraviny na pranýři

Štítky sýr, plíseň, potravináři, kontrola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V kyjovském obchodě potravináři našli nebezpečné sýry. Na obale jedné z potravin chybělo české označení  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.