Počasí dnes31 °C, zítra27 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Na jihu Moravy mohou vznikat kvůli suchu a větru požáry, varují meteorologové

Český hydrometeorologický ústav varuje kvůli suchu a silnému větru před zvýšeným rizikem požárů, výstraha platí v Čechách a v západní části Moravy. Jihomoravský kraj, zejména Znojemsko a okolí Moravského Krumlova, také podle odborníků čelí nebezpečí. Výstraha se zatím vztahuje na úterý a středu, v závislosti na počasí se může prodloužit.

Pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu vydali varování před možnými požáry. „Vzhledem k delšímu období bez deště a předpovídanému mírnému a postupně až čerstvému větru místy s nárazy přes 50 kilometrů za hodinu hrozí v úterý a středu zvýšené riziko vzniku a šíření požárů pro většinu území Čech a západ Moravy,“ popsali na sociální síti X.

Výstraha na jihu Moravy platí pro západní polovinu kraje.  Mezi rizikové oblasti patří Znojemsko či okolí Moravského Krumlova. Obezřetní by měli být lidé také v Ivančicích, Rosicích, Tišnově a Boskovicích.

„Podle vývoje počasí v dalších dnech budeme výstrahu případně prodlužovat. Aktuální znění výstrahy najdete na výstražném webu ČHMÚ,“ doplnili meteorologové.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky ČHMÚ, vítr, požár, výstraha, jižní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy mohou vznikat kvůli suchu a větru požáry, varují meteorologové  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.