Počasí dnes24 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Na jihu Moravy dnes může sněžit, varují meteorologové. Od pátku se začne znovu oteplovat

Kromě dešťových přeháněk mohou lidé v některých oblastech jižní Moravy očekávat ve středu i sněžení. Teploty v noci klesly až k nule. Během týdne se však bude postupně oteplovat a v sobotu může být až dvacet stupňů.

V některých oblastech Jihomoravského kraje očekávají sněžení. „Bude zataženo s deštěm, přechodně i déšť se sněhem. V nejvyšších polohách očekáváme také sněžení. Později odpoledne postupně od jihozápadu bude srážek ubývat a místy se bude protrhávat oblačnost,“ popsala situaci Ivana Záluská z brněnské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Nejvyšší odpolední teploty se podle meteorologů budou pohybovat mezi třemi šesti stupni celsia, na jihozápadě postupně mohou vystoupat až k osmi stupňům. „Tlaková níže bude postupovat přes Maďarsko a Slovensko k severovýchodu a ovlivní počasí u nás,“ vysvětlila důvod nízkých teplot Záluská.

Podobné počasí bude podle odborníků také ve čtvrtek, kdy očekávají převážně oblačno, přechodně místy i polojasno. Zpočátku ojediněle, během odpoledne místy také přeháňky, v nejvyšších polohách smíšené nebo sněhové.

Od pátku se ale bude oteplovat, může být až patnáct stupňů. V sobotu by lidé na teploměrech mohli naměřit dokonce až dvacet stupňů a pozorovat skoro jasnou oblohu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky ČHMÚ, počasí, přeháňky, déšť, sníh, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Moravy dnes může sněžit, varují meteorologové. Od pátku se začne znovu oteplovat  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.