Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Kvůli větru hasiči na jihu Moravy zasahovali celou neděli. Nejčastěji řešili popadané stromy

Hasiči byli nasazeni celou neděli, situace způsobené silným větrem řešili od osmi hodin ráno až do osmi hodin večer. Vyjížděli k osmadvaceti případům. Nejčastěji se jednalo o popadané stromy a odstranění nebezpečných stavů. Situace byla postupně v nočních hodinách stabilizována.

Nejčastějším problémem, se kterým se hasiči potýkali, byly popadané stromy na komunikacích. Zaznamenali dvacet případů. „Vedle toho bylo také nutné řešit nebezpečné stavy, které vznikly v důsledku silného větru. Hasiči se museli postarat o odstranění těchto stavů v osmi případech,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Štěpán Komosný.

Jedním z netradičních zásahů bylo řešení situace v brněnské čtvrti Ponava, kde chodce ohrožovala padající omítka na chodník. Hasiči využili automobilový žebřík k zabezpečení místa a minimalizaci rizika pro kolemjdoucí.

„Další závažnou událostí bylo zranění cyklisty v Brně-Obřanech, ke kterému došlo při pádu stromu na cestu. Hasiči spolupracovali u ostření pacienta a spadený strom pomocí motorové pily rozřezali a odklidili,“ doplnil Komosný.

Ve vesnicích Břežany a Veverská Bítýška došlo ke spadnutí stromů na venkovní nízké napěťové vedení. Společně s energetiky hasiči zajistili bezpečnost a provedli nezbytná opatření k odstranění nebezpečí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky HZS JMK, hasiči, strom, vítr, jižní Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli vetřu hasiči na jihu Moravy zasahovali celou neděli. Nejčastěji řešili popadané stromy  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.