Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Za požár na Hodonínsku mohla nedbalost. Škody jsou milionové

Příčinou vzniku středečního požáru ve stolařské dílně v Louce na Hodonínsku byla nedbalost při používání tepelného spotřebiče a komínu. Událost se obešla bez zranění, výši škody vyšetřovatel předběžně odhadl na sedm milionů korun. Hasiči vyhlásili nejprve druhý, následně třetí stupeň požárního poplachu ze čtyř.

Požár měli hasiči nahlášený ve 13:14, povolány byly i jednotky ze Zlínského kraje. „Při příjezdu prvních jednotek byla dílna již zcela v plamenech. Do boje proti plamenům hasiči nasadili osm vodních proudů. Jeden i z výškové techniky. Oheň lehce zasáhl i přilehlý rodinný dům," popsal situaci mluvčí hasičů Petr Příkaský. Problém byl podle něj s vodou, hasiči ji vozili kyvadlově z Velké nad Veličkou.

Z prostoru dílny vynesli dvě svářecí soupravy a větší množství hořlavých kapalin. Kolem 14:00 podle mluvčího prohořela střecha, oheň hasiči dostali pod kontrolu po 15:00. Při dohašování pak za pomoci techniky rozebrali střechu, z dílny zůstaly pouze obvodové zdi. Na místě byla i chemická laboratoř z Tišnova, která nenaměřila žádné nebezpečné látky v ovzduší. Požár hasiči zcela zlikvidovali po 22:00.

Třetí poplachový stupeň bývá vyhlašován například v momentě, kdy událost ohrožuje více než sto lidí, část obce nebo areál podniku, vlaky nebo několik chovů hospodářských zvířat. Vyhlašuje se také tehdy, když se k záchranným a likvidačním pracím využívají síly a prostředky z jiných krajů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JmK

Štítky Hodonínsko, požár, hasiči, zásah

Za požár na Hodonínsku mohla nedbalost. Škody jsou milionové  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.