Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Víkend bude mrazivý. Sníh si lidé užijí i na začátku příštího týdne

Česko čeká mrazivý víkend plný sněhu. Podle předpovědi meteorologů teploty vystoupají maximálně jeden stupeň Celsia nad nulu, i nadále předpovídají sněžení. Silničáři v Jihomoravském kraji varují před námrazou i náledím, řidiči by proto na cestách měli dbát zvýšené opatrnosti.

Vydatné sněžení zasáhlo celé Česko. V platnosti je výstraha, kdy může ojediněle napadnout až pětatřicet centimetrů sněhu. „Sněžit začalo postupně od jihozápadu a v pátek se sněžení rozšířilo i na ostatní území. Za pátek a sobotu v úhrnu očekáváme většinou deset až pětadvacet centimetrů sněhu,“ uvedli meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu.

Večer začnou srážky postupně ubývat. „V noci na neděli se ochladí, noční teploty klesnou až k minus devíti,“ doplnili. Konec víkendu bude potom ve znamení občasných sněhových přeháněk. Sníh ale v následujích dnech neroztaje ani v nížinách a lidé na jižní Moravě si tak užijí pořádné zimní radovánky. Oteplení se očekává ke konci příštího týdne.

S mrazivým počasím se ale pojí také náledí či námraza, což hrozí především na menších silnicích v kraji. Silnice jsou mokré po chemickém ošetření a sjízdné se zvýšenou opatrností. Sypače už ale v týdnu vyjely například v Brně. „Během výjezdu bylo chemicky ošetřeno 866 kilometrů komunikací a spotřebováno osmasedmdesát tun posypové soli a téměř sedmnáct tisíc litrů solanky,“ sdělil provozní ředitel Brněnských komunikací Jan Klištinec.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SÚS JMK

Štítky Sníh, Námraza, Náledí, Předpověď, Varování, Silničáři, JMK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend bude mrazivý. Sníh si lidé užijí i na začátku příštího týdne  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.