Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jihomoravští silničáři varují před námrazou. Problémy hrozí řidičům u Břeclavi a Hodonína

V Jihomoravském kraji na silnicích hrozí námraza. Místy padá déšť se sněhem, teploty se pohybují kolem nuly, je snížená viditelnost. Před tvorbou námrazy varují silničáři konkrétně na Břeclavsku a Hodonínsku, ale také třeba na mostech na dálnici D1. Informace průběžně zveřejňuje Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje na svém webu.

Ranní provoz je silný zejména v okolí Brna. Integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje upozornil na možné zdržení některých linek, které využívají dálnici D1, a nepravidelnosti v dopravě kolem Kuřimi a Lipůvky na Blanensku. Potíže měly brzy ráno i brněnské tramvaje, které kvůli poškozenému trolejovému vedení ve vozovně Pisárky vyjely do města se zpožděním.

Podnik Brněnské komunikace vyslal do ulic všechny posypové vozy. „Během tohoto výjezdu bylo ošetřeno celkem 826 kilometrů komunikací a spotřebováno 53 tun posypové soli a 10 500 litrů solanky. Veškeré komunikace na území města Brna, které jsou v naší správě, jsou nyní po chemickém ošetření mokré a holé a plně sjízdné bez omezení," uvedl provozní ředitel Brněnských komunikací Jan Klištinec.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Správa a údržba silnic Jihomoravského kraje

Štítky doprava, Brno, silnice, zima, počasí, mráz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští silničáři varují před námrazou. Problémy hrozí řidičům u Břeclavi a Hodonína  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.