Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V Brně řádil silný vítr. Popadaly stromy, tašky ze střechy i ploty

Poslední listopadový víkend přinesl do jihomoravské metropole silný vítr. Plné ruce práce měli kvůli nepříznivému počasí hasiči a strážníci, kteří zápasili s vyvrácenými stromy i nebezpečnými kovovými konstrukcemi.

K poničeným autům a spadaným větvím vyjížděli strážci zákona a požárníci v Brně. Do městské části Brno-Žabovřesky zavítala hlídka psovodů, kde podle svědků větrný poryv shodil asi dvacet metrů vysoký strom. „Protože hrozilo, že pádem může někoho zranit či způsobit škodu na majetku, přivolala hlídka hasiče s potřebnou technikou. Do jejich příjezdu uzavřeli strážníci blízké okolí, odkláněli provoz a naváděli chodce,“ uvedla mluvčí Městské policie Brno Jana Pokorná.

Ve stejnou dobu volal na linku 156 také pětašedesátiletý šofér, jenž svým autem projížděl Maloměřicemi kolem stavby ohraničené kovovými zábranami. „Jeden kus kovového plotu mu spadl na kapotu a vozidlo poškodil. Hlídka po příjezdu na uvedené místo kovovou ohradu uvedla do původního stavu a jednotlivé části zábran zajistila policejní páskou s nápisem,“ doplnila. Odpovědnou osobu za staveniště městská policie kontaktuje.

Část dopravního prostředku zůstala po silném vichru rozbitá také v brněnských Židenicích. Ze střechy tamního domu spadla krytina na čelní sklo opodál zaparkovaného auta, jehož majitel se obrátil na strážníky.



„Podařilo se jim kontaktovat vlastníka domu telefonicky. Slyšeli od něho, že je mimo republiku, ale ochotně přislíbil, že nápravou někoho pověří. Pro jistotu místo označili policejní páskou s nápisem tak, aby podél domu nemohli procházet chodci a před domem neparkovala auta,“ uzavřeli.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Brno

Štítky Brno, vítr, počasí, strážníci, MP Brno, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně řádil silný vítr. Popadaly stromy, tašky ze střechy i ploty  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.