Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Moravě po bouřkách padají stromy u řek a rybníků, varují vodohospodáři

Před následky prudkých dešťů a bouřek, které v minulých dnech vystřídaly v tuzemsku vysoké teploty, varují moravští vodohospodáři. Změna počasí s sebou přinesla nebezpečí pádu stromů okolo vodních toků, a to i na zdánlivě pevných březích. Pozor by tak měli dávat například otužilí plavci u rybníků či nádrží.

Po vlně veder se na přelomu týdne do Česka přihnal silný vítr a série bouřek. Na mnoha místech déšť poškodil břehové porosty v okolí vody. Povodí Moravy proto požádalo lidi, aby byli při pohybu v okolí vodních toků obezřetní a situaci nepodceňovali.

„I zdánlivě zdravé a stabilní stromy mohou vlivem podmáčení či změny těžiště po odlomení větví hrozit pádem,“ uvedl mluvčí Povodí Moravy Petr Chmelař. Pozor by si měli dát zejména plavci a rekreanti, kteří se v případě zlepšení počasí v blízké době vydají k rybníkům, vodním nádržím, riziko úrazu hrozí také u řek.

Moravou se prohnaly silné bouřky. Deště přijdou i v dalších dnech, varují meteorologové

Jihomoravské hasiče zaneprázdnily silné bouřky, které přecházely ze Znojemska směrem na Brno a dále na severovýchod. Za dopoledne vyráželi požárníci k třiadvaceti případům. Více než polovina jich byla v Brně, kde museli především odstraňovat...

Celkový úklid popadaných stromů či jejích částí a průzkum dřevin na území pod správou moravských hospodářů bude hotový nejdřív za měsíc. Pracovníci nyní zjišťují stav či případně provádí nutné zásahy.

Ohodnoť článek

Foto Povodí Moravy

Štítky Jihomoravský kraj, Povodí Moravy, léto, voda, počasí, bouřky, stromy, nebezpečí, vodohospodáři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Moravě po bouřkách padají stromy u řek a rybníků, varují vodohospodáři  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.