Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Blanensku truchlí, zemřel dlouholetý starosta Svitávky. Bylo mu 61 let

Smutná zprávu o úmrtí oblíbeného starosty Jaroslava Zoubka dnes zastihla Svitávku. Jako člen vedení městysu působil sedmnáct let, nadšeně se zasazoval například za opravu tamní Löw-Beerovy historické vily. Šéf radnice, který před pár dny ještě oslavil 61. narozeniny, podlehl vážné nemoci.

Svitávku na Blanensku zastihlo tragické oznámení. Dlouholetý starosta Jaroslav Zoubek (nez.) zesnul po dlouhém boji s vážnou nemocí. O jeho smrti dnes informoval městys na svém webu.

Na postu Zoubek sloužil už druhé volební období, předtím pracoval od roku 2006 do roku 2014 jako místostarosta, čtyři rok byl také krajským zastupitelem. Tamní obyvatelé i kolegové si ho pamatují především jako člověka plného elánu a nadšeného sportovce.

„Jarda byl člověk s neuvěřitelnou energií a pozitivní náladou a to i přes svůj dlouholetý boj s těžkou nemoci. Jeho srdce patřilo vždy Svitávce, kterou přetvářel v krásné místo naší země,“ vyjádřil se ke smutné zprávě na Facebooku starosta Březiny u Křtin Martin Habáň (Společně pro Březinu).

Zoubek se za svého působení ve Svitávce podílel hned na několika významných projektech. Jeho záliba v novodobé historii se projevila například na odhodlání zrekonstruovat vilu Löw-Beer, kterou po sobě v městysu zanechala významná rodina továrníků, zasadil se také o stavbu sportovní haly. Ve volném čase rád hrál stolní tenis nebo výletoval s rodinou na kole po jižní Moravě. Ještě nedávno oslavil 61. narozeniny.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Starostové a nezávislí - Jihomoravský kraj/Facebook

Štítky Jihomoravská kraj, starosta, Svitávka, Blanensko, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Blanensku truchlí, zemřel dlouholetý starosta Svitávky. Bylo mu 61 let  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.