Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Blanensku truchlí. Zemřel oblíbený farář Vít Martin Červenka

Zpráva o úmrtí oblíbeného faráře zasáhla Křtiny na Blanensku. Těžké nemoci podlehl Vít Martin Červenka, který se o tamní farnost staral necelých pět let. Červenka byl členem řádu premonstrátů. Narodil se ve Frýdku-Místku.

Administrátor křtinské farnosti zemřel v pondělí 15. května ve večerních hodinách. Podle vyjádření brněnského biskupa Pavla Konzbula mohl za předčasný odchod Víta Martina Červenky těžký boj s rakovinou. 

O úmrtí šestačtyřicetiletého kněze informovala na svých webových stránkách Římskokatolická farnost Křtiny„Se smutkem v srdci, ale s nadějí na vzkříšení, oznamujeme, že nás do domu Nebeského Otce předešel P. Vít Martin Červenka O. Praem," uvedli zástupci farnosti s tím, že podrobnosti o pohřbu zveřejní v brzké době.

Oblíbený farář byl vysvěcen na kněze před dvaceti lety. Úřad v křtinské farnosti vedl od roku 2018, kdy nahradil přechodného duchovního správce Jana Krbce. Na Červenku vzpomínají věřící jako na lidského a nápomocného duchovního, který podporoval aktivity mládeže. Před působením v poutním kostele ve Křtinách se staral o faru ve Vážanech nad Litavou na Vyškovsku.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Farnost Křtiny

Štítky farnost křtiny, biskupství brněnské, Vít Martin Červenka, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Blanensku truchlí. Zemřel oblíbený farář Vít Martin Červenka  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.