Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Rybář u Brněnské přehrady ulovil starý granát

Překvapivý úlovek se podařil pozornému rybáři u Brněnské přehrady. V nádrži na muže místo kořisti čekal podezřelý předmět, jenž vypadal jako granát. Strážníci, kteří lovci ryb přijeli na pomoc, z místa vyhnali všechny rekreanty a po vylovení s pyrotechnikem starou leteckou pumu zneškodnili.

Dobrodružnou akci zažil rybář, který u Brněnské přehrady poblíž Rokle trávil jarní odpoledne. Když při klidném lovu uviděl pod hladinou věc, která vypadala jako minometný granát, neváhal a na místo přivolal brněnskou městskou policii.

„Za využití nového Portálu Bezpečí  jim poslal fotografii nálezu. Na místo vyjela nejbližší hlídka, která neprodleně vyzvala všechny přítomné, aby opustili nejbližší prostor a zároveň zajistila místo nálezu proti vstupu nepovolaných osob,“ uvedla mluvčí strážníků Jana Pokorná.

Na přehradu se vypravil i policejní pyrotechnik, který vzápětí potvrdil, že se ve vodě skutečně nachází stará letecká puma o délce asi třicet centimetrů. Opatrně proto výbušný předmět s pomocí kolegů vytáhl na břeh a granát poté odborně zneškodnil.

Podobný nebezpečný artefakt našel nedávno také bagrista v brněnských Židenicích. Na leteckou pumu narazil při výkopových pracích ve čtvrti Juliánov. Policie musela z místa evakuovat přes dvě stovky lidí.

Desítky policistů se ve středu odpoledne daly do akce v brněnských Židenicích. Ve čtvrti Juliánov narazil bagrista při výkopových pracích na podezřelý předmět. Ukázalo se, že jde pravděpodobně o leteckou pumu. Kvůli nálezu musela policie...

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Brno

Štítky Brno, přehrada, strážníci, voda, rybář, granát

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rybář u Brněnské přehrady ulovil starý granát  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.