Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brněnská zoo změní občerstvení. Věří, že lidé více ocení veganské jídlo než smažák

Brněnská zoologická nechce, aby se lidé při návštěvě zvířat sytili pouze mastnými langoši, lacinými párky v rohlíku s kečupem či smaženým sýrem v žemli. Vedení volá po tom, aby stánky s občerstvením obsadili prodejci zdravých potravin, kteří nabídnou i veganské pokrmy či jídla bez lepku a laktózy.

Revoluci ve stravování chystají na Mniší hoře už při letošní návštěvnické sezoně. S nápadem přišlo nové vedení v čele s ředitelkou Radanou Dungelovou, jež na ředitelské židli sedí od podzimu minulého roku. Městská příspěvkovka tvrdí, že s konceptem občerstvení se nic nedělalo přes dvacet let. Podle vedení zoologické působí dosavadní nabídka, jež obsahuje například langoše, párky v rohlíku či smažené sýry v bulce, jednotvárně. 

Podle mluvčího Zoo Brno Michala Vaňáče je zájem, aby ve stáncích nabízeli prodejci nejen klasiku, ale také veganské, bezlepkové nebo bezlaktózové potraviny. Oblíbené pokrmy v čele se smažáky z nabídky nezmizí, ale mají být kvalitnější. Chceme, aby služby pokrývaly potřeby nejrůznějších cílových skupin a byly kvalitní. Když už párek v rohlíku, tak s maximem masa a s kečupem, který rajče nezahlédlo jen z rychlíku,“ nastínil Drbně novou koncepci Vaňáč.

Zavřené stánky

Podle ředitelky Dungelové se gastronomická škatulata se uskuteční už v letošní sezoně. Aktuálně bystrcký domov zvířat hledá provozovatele restaurací, bister i stánků s občerstvením. Se stávajícími stánkáři se zoologická rozloučila. I proto jsou některé stánky nyní zavřené, což nelibě nesou mnozí návštěvníci. „Může se stát, že budou některá okýnka nějakou dobu zavřená. Chvíli trvá, než se na místo nastěhuje nový prodejce,“ připustil Vaňáč.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Zoo Brno

Štítky zoo, občerstvení, vegan, bezlepkové, Zoo Brno, Brno, zoologická zahrada, Bystrc, Mniší hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská zoo změní občerstvení. Věří, že lidé více ocení veganské jídlo než smažák  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.