Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brňané sledují, jak děti dovádějí na novém hřišti v Zamilovaném hájku

Sportovní vyžití i místo pro hry dětí nabízí nové hřiště v brněnském Zamilovaném hájku. Participativní projekt, který se zhmotnil díky vůli lidí, láká na hmatový chodník pro bosou chůzi i lavici s balančními prvky. Atrakce vyšla město na 3,5 milionu korun.

Na novém hřišti v brněnských Řečkovicích dovádějí děti od minulého týdne. Zamilovaný hájek, takzvaný Zamilec, využívají lidé celoročně k procházkám. Nyní v lokalitě najdou také rozšířenou možnost sportovního vyžití. „Projekt si kladl za cíl vybudovat v oblíbené destinaci mnoha Brňanů – Zamilovaném hájku – dětské hřiště a workoutové prvky. Smyslem bylo zkvalitnit možnost trávení volného času v této části města,“ sdělil Jan Vaculín, který projekt přihlásil do participativního rozpočtu.

Hřiště láká na herní a sportovní prvky pro různé věkové kategorie, zaměřeno je ale především na děti. „Je navrženo tak, aby podporovalo pohybovou aktivitu, rozvoj motoriky a sociálních kontaktů dětí. Najdete tu například různé prolézačky, lanové prvky, šplhací kůly, ručkovadlo s ribstoly, trojhrazdu, lavici s balančními prvky i hmatový chodník,“ řekl Filip Chvátal (KDU-ČSL), radní pro participaci.

Zvolili si ho Brňané

Hřiště Zamilec je výsledkem hlasování Dáme na vás, které lidem umožňuje rozhodnout, jakým projektům dá Brno zelenou. Projekt měl město původně stát necelé tři miliony, nakonec šlo na hřiště z brněnského rozpočtu ještě o půl milionu více.

Vaculín přihlásil návrh do hlasování už v roce 2020. Jako problém se ale ukázalo plánování přesné lokace hřiště. „Velká část okolí Zamilovaného hájku je záplavovým územím a stavět zde cokoliv je prakticky nemožné. Po konzultaci na řečkovické radnici jsme našli vhodné místo, kde by hřiště mohlo vzniknout, aniž by to bylo proti normám,“ vysvětlil navrhovatel.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky park, Zamilec, Zamilovaný hájek, Brno, Řečkovice, Dáme na vás, participativní rozpočet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané sledují, jak děti dovádějí na novém hřišti v Zamilovaném hájku  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.