Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Kam o víkendu? Na kole po jižní Moravě i do Brna za historickými vozidly

Blíží se víkend a slibuje vyšší teploty než v předchozích týdnech. V kraji se proto pořádají akce jako stvořené pro pěkné počasí. Zájemci mohou vyrazit na moravské zámky nebo se projet na kole vinicemi. Akce, na které ve svých pravidelných tipech zve Brněnská Drbna, neminou ani Brno.

Břeclav šlápne do pedálů

Sobota bude v Břeclavi ve znamení znovuotevření Lichtenštejnských stezek vedoucích skrz vinice a sady jižní Moravy. Na vyjížďku mohou vyrazit celé rodiny, sportovci mají na výběr ze tří tras. O dvacetikilometrové dětské až po trasu pro pokročilé, která je třikrát delší a náročnější. Kromě projížďky čeká účastníky také doprovodný program pro děti i dospělé.


Foto: Facebook Lichtenštejnské stezky
sobota 22. dubna
Bližší informace

Na zámek zdarma

Národní památkový ústav slaví dvacet let od založení. V hradech a zámcích, které spravuje, proto láká na víkendový vstup zdarma pro děti do sedmnácti let. Slunečný víkend mohou rodiny s dětmi prožít například na zámku v Lednici, ve Vranově nad Dyjí, nebo v Bučovicích. Kdo návštěvu nestihne tento víkend, vstup zdarma na děti čeká také 1. června.


Zámek Lednice. Foto: Národní památkový ústav
od soboty 22. dubna do neděle 23. dubna
Bližší informace

Planeta slaví

Sobotní Den země v Brně slaví několik organizací. V Králově Poli se bude uklízet s panenkou Barbie, v botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity jsou zase připraveny hry, kvízy a tvoření. Centrum Lipka se letos zaměřuje na jídlo, a chystají kromě kulturního programu i dílny, kde se bude vařit a ochutnávat.


Foto: Botanická zahrada PřF MU Brno
sobota 22. 4.

Historická jízda

Fanoušci historických vozidel zamíří v sobotu a v neděli do bývalých Řečkovických kasáren, kde brněnské Technické muzeum představí nezajímavější kousky ze svých sbírek vozidel hromadné dopravy, vojenské techniky i osobních aut. Připraven je také program pro děti a přehlídka hasičské techniky. Vstupné stojí čtyřicet korun, projížďka historickým autobusem je za příplatek.


Foto: Technické muzeum Brno
od soboty 22. dubna do neděle 23. dubna
Bližší info

Jarní tradice v Otevřené zahradě

S tradicemi prababiček a pradědečků chtějí návštěvníky seznámit v brněnské Otevřené zahradě. Za vstupné 120 korun naučí zájemce příst na kolovrátku či sázet bylinky. Návštěvníci si mohou také cvrnkat kuličky nebo skákat panáka. Program je určený především pro rodiny s dětmi, vrcholem akce bude divadelní představení O zajíčkovi.


Foto: Otevřená zahrada
neděle 23. 4.
Bližší info

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky tipy na víkend, den země, technické muzeum, Brno, jižní Morava, Břeclav, Lichtenštejnské stezky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kam o víkendu? Na kole po jižní Moravě i do Brna za historickými vozidly  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.