Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Brněnský Božetěchův sad má po rekonstrukci. Na návštěvníky čeká vinohrad, gril i kozy

Více než rok trvající práce na obnově Božetěchova sadu jsou u konce. Oblíbené rekreační místo v městské části Královo Pole získalo nové hřiště, upravenou zeleň i doplňky, jako jsou grily nebo altán. Zpestření zvláště pro nejmenší návštěvníky dělají kozy, jež se pasou v zadní části prostranství.

Městská část o opravě prostranství v bezprostřední blízkosti výpadovky na Svitavy rozhodla loni. Po rekonstrukci, jež začala minulý rok v zimě, získal sad kompletně nový mobiliář, trávník či dětské hřiště. Na své si přijdou rovněž nejmenší návštěvníci, kteří se například vyřádí na houpačkách, pískovišti nebo si prohlédnou kozy. „Návštěvníky zaujmou rovněž prvky – altán a kašna s vodou volně přepadávající po obvodu. Zajímavostí je i nově vysazený vinohrad,“ sdělila Drbně Olga Pelcová z královopolské radnice, která se na pracích za 51 milionů korun podílela společně s Brnem.

Součástí parku jsou i sdílené grily a lavičky s piknikovými stoly, což vybízí k letním grilovačkám. Účastníci mají na přípravu masa čas pouze do desíti večer. Prostor se totiž na noc z bezpečnostních důvodů zamyká  „Chceme tímto krokem předcházet vandalismu,“ vysvětlila Pelcová.

Projekt měl být původně dokončený už loni na podzim. Přestavba se ale protáhla. Přes zimu pak zůstal zavřený, aby vyrostl trávník a rostliny. Slavnostní otevření parku plánuje radnice 22. dubna na oslavu Dne Země. Součástí akce je rovněž doprovodný program. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Královo Pole, Božetěchův sad, park, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský Božetěchův sad má po rekonstrukci. Na návštěvníky čeká vinohrad, gril i kozy  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.