Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brňané si chodí pro cibuli i brambory od farmářů do automatu

Ovoce i zeleninu od lokálních farmářů si mohou kdykoli pořídit lidé z brněnských Kohoutovic. Od ledna funguje v městské části automat, který čerstvé plody vydává. Za pětapadesát korun si mohou zájemci pořídit například tři kilogramy brambor nebo 1,5 kila jablek.

Stroj s názvem Bramat najdou Brňané na náměstí u OC Lipsko, kde dosud nebylo možné pořídit čerstvou zeleninu ve stáncích. Své produkty prodávají v automatu lokální farmáři z Malhostovic na Brněnsku a okolí. Kromě prodeje brambor, cibule či česneku je nabídka rozšířená také o jablka či hrušky.

Za plody mohou lidé zaplatit hotovostí i kartou. „Mám velikou radost, že konečně máme v Kohoutovicích. Je to projekt, se kterým jsem se seznámil již v jeho pilotní fázi, kdy fungoval pouze v blízkosti majitele a o jeho umístění v Kohoutovicích jsme s kolegy usilovali od samotného počátku,“ řekl k automatu na zeleninu kohoutovický starosta Jakub Hruška (KDU-ČSL).

Kvalitu potravin zajišťuje v novém Bramatu klimatizační jednotka i topení. Nápad prodávat zeleninu v automatu se původně zrodil právě v Malhostovicích. Podle provozovatelky zařízení Kateřiny Staňkové bylo hlavním cílem projektu přiblížit obyvatelům jihomoravské metropole suroviny vypěstované v jejich kraji. První automat začal loni fungovat v brněnských Řečkovicích.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MČ Brno-Kohoutovice

Štítky potravina, farmaření, prodej, zelenina, ovoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidina Lyda

... za pětapadesát korun mohou zájemci pořídit například 1,5 kila jablek ...
si děláte prdel ...

Neděle, 22. ledna 2023, 00:43Odpovědět

Brňané si chodí pro cibuli i brambory od farmářů do automatu  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.