Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na Blanensku havarovalo malé letadlo. Pilot při pádu zemřel

Malé motorové letadlo spadlo včera do pole poblíž Bořitova na Blanensku. Pilot nehodu nepřežil, další člověk utrpěl středně těžká zranění. Na místě kromě policistů a záchranářů zasahovaly i čtyři jednotky hasičů.

Podle mluvčího jihomoravských policistů Pavla Švába se havárie stala během výsadkového letu. „Bohužel pilot zahynul, zraněn byl i další muž. Na objasnění všech příčin tragédie pracují blanenští policisté společně s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Případ je prověřován jako trestný čin usmrcení z nedbalosti," uvedl.

Mluvčí záchranářů Michaela Bothová sdělila, že jeden člověk při nehodě zahynul ještě před příjezdem záchranářů. „Už jsme mu bohužel nemohli pomoci. V péči jsme pak měli pacienta, který utrpěl středně těžká poranění. Po ošetření jsme ho vrtulníkem přepravili do Fakultní nemocnice Brno," okomentovala.

Mluvčí jihomoravských hasičů Filip Venclovský dodal, že se na místo vypravily dvě jednotky profesionálních a dvě jednotky dobrovolných hasičů a snažily se najít přesné místo nehody. „Jako první jej zjistil záchranářský vrtulník. Hasiči po příjezdu zabezpečili místo proti požáru, asistovali policii při vyšetřování a poté pomohli s naložením vraku letadla," doplnil.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS Jihomoravského kraje

Štítky ČR, nehoda, letectví, úmrtí, Blanensko, okres Blansko, havárie, Bořitov, Pavel Šváb, Ústav pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod, Fakultní nemocnice Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Blanensku havarovalo malé letadlo. Pilot při pádu zemřel  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.