Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Závody i zábava pro celou rodinu: pojeďte na Bike Valachy Bílá

PR článek

Pojďte prožít druhý červnový víkend sportováním v krásné přírodě Beskyd! Sportovní seriál DATART Valachy tour bude už brzy pokračovat další akcí: závodem horských kol BIKE VALACHY Bílá. A letos rovnou se dvěma novinkami.

Letošní ročník, jak název napovídá, mění dějiště a přesouvá se z Velkých Karlovic do blízkého Ski areálu Bílá. Navíc bude dvoudenní: v sobotu 11. června se jede tradiční závod s trasami pro dospělé i děti, v neděli 12. června naváže zábavný Bike festival Bílá pro rodiny s dětmi.

Na co se můžete těšit?

Sobota 11. června 2022 – Bike Valachy Bílá

Sobota je věnována tradičnímu závodu horských kol Bike Valachy Bílá. Zatímco děti budou závodit v sedmi věkových kategoriích na kratší vzdálenosti (ty nejmenší i na odrážedle), dospělí zakusí členité terény kolem Bílé a na závěr se projedou i po místním mírnějším trailu. Kratší fitness trasa měří 20 kilometrů, hlavní závod celkem 48 kilometrů s převýšením 1 200 metrů.

„Trasa je o něco méně náročná, než bývala ve Velkých Karlovicích, a jistě přinese závodníkům zpestření v podobě nového prostředí a tím i nových výzev,“ láká hlavní organizátor z pořádajícího Resortu Valachy Bohuslav Komín.

Přihlásit se můžete on-line ZDE.

Pro absolutní vítěze jsou vypsány prize money v celkové výši 19 000 Kč. Dále jsou hodnotnými cenami odměněna první tři místa v jednotlivých kategoriích na obou tratích.

9:30 – 11:00 Závody dětí (trasy dle věku od 100 metrů až po 8 km)

12:00 Hromadný start hlavního závodu (48 km)

12:10 Hromadný start fitness trasy (20 km)

Neděle 12. června 2022 – Bike festival Bílá

V neděli 12. června bude v Bílé od 9 do 13 hodin připraven Bike festival Bílá s programem pro rodiny s dětmi. Vstup je zdarma. Těšit se můžete mimo jiné na:

- měřený trail (10:00 – 12:00, ve 12:30 vyhlášení vítězů)

- pumptrack/skills centrum (finty, tipy a triky, jak na singletraily)

- organizovanou rodinnou vyjížďku po okolí Bílé (start v 11:00)

- dětský koutek SUNSKI

- koutek BESIP aneb Jak se chovat bezpečně na kole

- elektrokoloběžky GoGen, DATART chill out zónu, skákací hrad a další

Atmosféru víkendu podtrhne i možnost nechat se vyvézt sedačkovou lanovkou na hřeben na cyklo i pěší trasy, děti jistě potěší místní velký zábavní park Na Bílé a nebude chybět ani kvalitní občerstvení.

Kempy pro sportovce

Součástí DATART Valachy tour jsou nejen samotné závody, ale i možnost kvalitní přípravy při sportovních kempech a dalších pobytech. V nejbližší době se chystají:

10. – 13. 7. Sebekoučink s Marianem Jelínkem, koučem manažerů a sportovců (J. Jágr, K. Plíšková)

3. – 6. 8. Triatlonový kemp s Petrem Vabrouškem ve Spa hotelu Lanterna

16. – 19. 10., 20. – 23. 10. Běžecká škola Miloše Škorpila ve Spa hotelu Lanterna

O DATART Valachy tour
Seriál DATART Valachy tour, pořádaný Resortem Valachy Velké Karlovice, zahrnuje celkem čtyři závody, které jsou bodově propojené, a to v kategorii dospělých, dětí i sportovních týmů. Po Noční stopě Valachy a Bike Valachy Bílá bude následovat nejnavštěvovanější akce – triatlon Valachy man 5. a 6. srpna v Novém Hrozenkově a seriál zakončí 22. října Běhej Valachy ve Velkých Karlovicích. Titulárním partnerem seriálu je od letošního roku DATART.

Ohodnoť článek

Štítky Valachy, závod, děti, Bike Valachy Bílá, Velké Karlovice, Datart, rodina, Beskydy, festival, BESIP, Jaromír Jágr, Petr Vabroušek, Miloš Škorpil

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závody i zábava pro celou rodinu: pojeďte na Bike Valachy Bílá  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.