Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Srnka se zasekla hlavou v plotě, bezbranné zvíře vysvobodili strážníci

Horké chvíle prožívala v úterý odpoledne srnka, která se zaklínila v mřížích plotu a ze svízelné situace se nemohla dostat sama. Nebohého zvířete si všiml náhodný kolemjdoucí, jenž okamžitě přivolal strážníky městské policie, kteří srnku po chvíli vyprostili.

Vysilující souboj sváděla zaběhlá srna, která zamířila do brněnské ulice s příznačným názvem Stráň. Když se pokoušela proskočit plotem u nedaleké základní školy, zasekla se mezi příčkami plotu a zůstala zde zaklíněná. Jeden z kolemjdoucích ale naštěstí zaslechl její bolestivé skřeky a rozhodl se vytočit linku 156.

„Svědek zároveň přislíbil, že tam na hlídku městské policie počká a navede ji ke zvířeti. Záchranná akce se díky tomu uspíšila,“ řekl mluvčí městské policie Pavel Šoba. Jeden ze strážníků se potom začal k srnce pomalu přibližovat a po vzoru Herkula vzal za příčky železného plotu a roztáhl je od sebe, aby srnku zachránil.

Zvíře už na nic nečekalo a několika bleskovými skoky zmizelo v nedalekém houští. Podle strážníků se podobné situace stávají častěji, než by se mohlo zdát, protože srnky se řídí pocitem, že kde prostrčí hlavu, podaří se jim vklínit i zbytek těla.

 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Zdroj MP BRNO

Štítky Městská policie, srnka, vyprošťování, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Srnka se zasekla hlavou v plotě, bezbranné zvíře vysvobodili strážníci  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.