Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Záchranáři vyjížděli k nehodám motorkářů, střet s dodávkou skončil tragicky

Druhá květnová neděle se nesla ve znamení nehod motocyklistů. Záchranáři vyslali posádky a vrtulník k několik případům v kraji, z nichž jeden skončil tragicky. Motocyklista, který se u Slavkova u Brna srazil s dodávkou, podlehl svým těžkým zraněním.

Jihomoravští záchranáři dnes vyjížděli k několika nehodám, jejichž účastníky byli motorkáři. Ti havarovali na Brněnsku, Blanensku, Znojemsku i Vyškovsku. Nejzávažnější nehoda se odehrála nedaleko Slavkova u Brna, kde se v odpoledních hodinách motorkář středního věku čelně střetl s dodávkou. 

Pro jezdce motocyklu vyslali záchranáři vrtulník, ani přes veškerou jejich snahu se ho ale zachránit nepodařilo a svým těžkým zraněním podlehl. Podle prvotních informací řidič dodávky z neznámého důvodu přejel do protisměru, kde se střetl s motorkářem. Odklízení následků nehody potrvá podle mluvčího jihomoravských policistů Petra Valy do pozdních večerních hodin.

Středně těžká zranění

Krátce po desáté hodině ranní u Břeclavi havarovala také mladá motorkářka. „Pravděpodobně při předjíždění dvou vozidel nezaregistrovala, že jedno auto odbočuje a takzvaně motorku položila na zem, aby zabránila střetu. Dechová zkouška byla negativní. Dopravní potíže nehoda nezpůsobila," sdělil Vala. 

V ostatních případech šlo zejména o motocyklisty se středně těžkými zraněními. „Pacienti byli ošetřeni našimi posádkami a posléze transportováni k další péči do zdravotnických zařízení v Jihomoravském kraji,“ uvedla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky ČR, nehoda, úmrtí, Jihomoravský, motocykly, motorkář, havárie, úraz, Slavkov u Brna, okres Blansko, okres Vyškov, okres Znojmo, Brněnsko, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři vyjížděli k nehodám motorkářů, střet s dodávkou skončil tragicky  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.