Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno prodlouží podnikatelům splatnost nájmů

Za opožděné uhrazení nájmů za první pololetí nebudou brněnští podnikatelé sankciováni. Počítá se také s kompenzacemi, které živnostníkům sníží ztráty za období protikoronavirových opatření.

Brněnští podnikatelé, jejichž živnost negativně ovlivnila vládní opatření protikoronavirová opatření, se letos mohou opozdit s placením nájmů. Magistrát vyhověl výzvám živnostiků, kteří požadovali prodloužení splatnosti nájemného za první pololetí roku 2021 až do letošního 31. července. 

Změna se dotkne zavřených služeb, prodejen a také podniků, které musely přejít z běžného provozu na výdejové okénko. „Týká se to všech nájemců nebytových prostor, staveb či pozemků ve vlastnictví města Brna a zároveň nesvěřených městským částem, kterým byl zakázán nebo výrazně omezen provoz,“ uvedl náměstek pro oblast správy majetku Jiří Oliva (ČSSD).

Jedná se také o kompenzacích, které mají zabránit krachům podniků a ukončování nájmů. Pro stanovení jejich finální podoby je ale třeba vyčkat na rozhodnutí státu. „Ke kompenzacím vůči svým nájemníkům jsme připraveni, a jakmile bude jasně definovaná pomoc ze strany státu, přistoupíme k vytvoření komplexního materiálu s jejich pravidly,“ přiblížila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Ohodnoť článek

Foto Archiv Brněnská drbna

Štítky Brno, Jiří Oliva, ČSSD, Markéta Vaňková, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno prodlouží podnikatelům splatnost nájmů  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.