Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Křížky za oběti covidu jsou také na náměstí Svobody

Na dlažbě náměstí Svobody v Brně jsou od včerejšího dne podobně jako v dalších třech desítkách měst po celém Česku křížky, kterými organizátoři chtějí vyjádřit památku lidem zemřelým na onemocnění covid-19. Za akcí stojí spolek Milion chvilek pro demokracii.

Připomínkové akce se včera konaly tematicky, jelikož uplynul přesně rok od prvního úmrtí pacienta na covid v Česku. Za tu dobu podlehlo v souvislosti s pandemií bezmála 25 tisíc lidí. V moravské metropoli na centrálním náměstí se nacházejí stovky křížků. Nakresleny jsou bílým křídovým sprejem, který smyje teprve déšť.

Je rok poté. Ale přesto prožíváme to stejné se děje pořád dokola. Týden co týden sedíme doma, pozorujeme papalášství politiků, kteří nedodržují opatření a snažíme se vyznat v chaotických a někdy i nesmyslných opatřeních. Posloucháme, jaké hranice nesmíme překročit a které obchody musí zavřít, jen málo ale slyšíme, jak bude vláda pomáhat potřebným rodičům, živnostníkům, studentům,“ uvádí organizátoři na sociálních sítích. 

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Brno, Památka, Covid, Milion Chvilek, COVID-19, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Dvořák

Šaškárna, jejímž jediným cílem je, aby zase byl někdo vidět. Co takhle namalovat 100 křížků jako symbol 100 milionů, za které Hamáček chce nakoupit vodní děla? Kde jste hrdinové?

Úterý, 23. března 2021, 15:17Odpovědět

Martin Rouš

Nechci aby to vyznělo špatně, soucítím s každým, komu umřel někdo blízký. Ale této iniciativě moc nerozumím. A kdo udělá křížky za zemřelé na rakovinu, obyčejnou chřipku...? To jako těch 25 tis. zemřelo čistě na Covid?

Úterý, 23. března 2021, 08:50Odpovědět

Křížky za oběti covidu jsou také na náměstí Svobody  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.