Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nové cesty na Ústředním hřbitově budou zadržovat vodu

Brněnští radní dali zelenou opravě poškozených cest v areálu Ústředního hřbitova. Rekonstrukce přispěje k zadržování dešťové vody v daném místě. Opravy cest by měly začít ještě letos.

Poškozené cesty Ústředního hřbitova by se měly proměnit v záchytné body dešťové vody. Rada města Brna schválila zadání projektové dokumentace a zároveň žádost o dotaci na projekt. Nově vzniklé cesty z propustného asfaltu mají zadržovat a zpomalovat odtok spadených srážek. Voda bude stékat k místní vegetaci a stromům, přebytečná voda pak odteče do retenční nádrže v dolní části hřbitova, kde poslouží k další závlaze. Takovým způsobem má být opravena více než polovina nepropustných povrchů.

V současnosti je stav asfaltových cest na hřbitově dost otřesný. Cesty jsou z litého asfaltu, na mnoha místech rozpraskané, špatně se udržují a návštěvníci hřbitova na nich často klopýtají,” uvedl brněnský náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). Součástí projektu bude i oprava vodovodů nebo elektrického vedení. Opravy zkrášlí i cesty mezi hroby. Pokud podle Hladíka uspějí radní s žádostí o dotaci, je velká šance získat peníze i na samotnou realizaci projektu.

Celkové náklady na realizaci projektu by měly být 6,6 milionů korun. Radní předpokládají, že získají dotaci ve výši 2,6 milionu.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky hřbitov, životní prostředí, Brno, rada Města Brna, projekt, dotace, Ústřední hřbitov, Petr Hladík, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové cesty na Ústředním hřbitově  budou zadržovat vodu  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.