Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Na Hodonínsku a Blanensku mohou silnice namrzat, varují silničáři

Silnice na jihu Moravy mohou na Hodonínsku a Blanensku namrzat, i v ostatních částech kraje ale silničáři řidiče vybízejí k opatrnosti. Vyplývá to z údajů na webu Správy a údržby silnic Jihomoravského kraje. Pro kraj platí výstraha meteorologů před silnou ledovkou.

Po mírném nočním sněžení je podle silničářů v Brně a na Brněnsku v polohách nad 400 metrů nad mořem na silnici vrstva sněhu krytá posypem. Na Blanensku a Hodonínsku varují před námrazou, silnice tam jsou mokré po chemickém posypu a jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Holé a sjízdné bez omezení jsou tak dálnice v kraji s výjimkou úseku D1 mezi Rousínovem a Ivanovicemi na Hané, kde padal kolem 7:30 mrznoucí déšť a byla snížená viditelnost.

Na většině území jižní Moravy dnes ráno mrholilo a teploty se držely kolem tří stupňů pod nulou. Podle předpovědi meteorologů pro dnešní den by na většině území mělo pršet v průběhu celého dne, déšť může být i mrznoucí nebo zmrzlý, večer může na severu kraje i sněžit. Nejvyšší denní teploty vystoupí na minus jeden až dva stupně nad nulou, na jihu a jihovýchodě kraje až ke čtyřem stupňům Celsia. Varování před ledovkou platí až do pondělního rána.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Jihomoravský, okres Hodonín, okres Blansko, Jihomoravský kraj, Morava, Brno, Brněnsko, Dálnice D1, Rousínov, Ivanovice na Hané

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hodonínsku a Blanensku mohou silnice namrzat, varují silničáři  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.