Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Začala rekonstrukce brněnského Pohořelce. Kromě laviček do října přibydou i stromy

Po tom, co v roce 2016 nechala městská část Brno-střed odstranit asijskou tržnici, dočká se ulice Pohořelec také rekonstrukce. Ta odstartovala začátkem července. Náklady na rekonstrukci, která potrvá do října letošního roku, jsou přibližně pět milionů korun.

Pohořelec by měl do října projít kompletní rekonstrukcí. „Je to investice Magistrátu města Brna, jejíž náklady se pohybují kolem pěti milionů korun,“ řekla mluvčí Brna-středu Kateřina Dobešová. Opravy začaly s příchodem prázdnin a momentálně jsou v plném proudu. „Na starost to mají Brněnské komunikace,“ dodala Dobešová.

Mluvčí Brněnských komunikací Vladimíra Navrátilová uvedla, že kromě nových laviček přibydou také odpadkové koše. „Kromě laviček a košů zde vysadíme i tři velké stromy a vyměníme veřejné osvětlení.“ Plocha ulice bude také odvodněna a dělníci upraví její povrch. Momentálně se pracuje na odstranění původní dlažby.

Změny vítají i obyvatelé Brna. „Je dobře, že místo nevzhledných stánků, které na ulici nevypadaly vůbec hezky, budou teď stromy. Myslím, že i přidání laviček je dobrý nápad, ty vedle na náměstí jsou často plné,“ řekl Vojtěch Rada.

Autoři | Foto Martin Toman

Štítky rekonstrukce, Pohořelec, strom, Brno-střed, Brno, Vojtěch Rada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začala rekonstrukce brněnského Pohořelce. Kromě laviček do října přibydou i stromy  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.