Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno v sobotu na hodinu zhasne. Připojí se k Hodině země

Hrad Špilberk, Nová radnice a obelisk v Denisových sadech zhasnou v sobotu čtyřiadvacátého března. V půl deváté večer se Brno připojí k tisícům sídel po celém světě, které v rámci společné akce Hodina Země – Earth Hour 2018 upozorňují na hrozby změn klimatu.

Brno se symbolicky připojí k významné mezinárodní akci, protože i my na jižní Moravě si uvědomujeme, jak nebezpečné jsou stupňující se klimatické změny, které nás ohrožují dlouhodobým nedostatkem vody. Příspěvek Brna ke snižování emisí skleníkových plynů samozřejmě nekončí touto symbolickou akcí, ale projevuje se dlouhodobou podporou energetické modernizace budov či podporou pravidelného využívání MHD příspěvkem města na levnější šalinkarty,“ uvedl Martin Ander, náměstek primátora pro životní prostředí.

Brno se snaží snižovat emise skleníkových plynů, které jsou příčinou změny klimatu, se snaží přispívat zejména prostřednictvím různých projektů. Například zaváděním energetického managementu (řízení spotřeby energií), zateplováním škol, nemocnic a bytových domů nebo přechodem vozového parku DPMB i magistrátu na nízkoemisní pohon.

Autoři | Zdroj MMB

Štítky Den země, globální klima, tma, Brno, Špilberk, klimatické změny, Hodina Země, Martin Ander, Jihomoravský kraj, Dopravní podnik města Brna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno v sobotu na hodinu zhasne. Připojí se k Hodině země  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.