Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Brňané poběží pro hospic svaté Alžběty

V Kaménce se uskuteční první charitativní běh pro Hospic sv. Alžběty. Výtěžek ze startovného poputuje na podporu lidí, kteří musí konec svého života strávit mimo svou rodinu právě v hospici.

Akce se koná u příležitosti oslav výročí dvaceti let od založení prvního hospice v Brně a na Moravě. „Cílem běhu je primárně podpora hospice a zvýšení povědomí o jeho službách. Mimo to také chceme Brňany podpořit v aktivním trávení volného času,“ uvedla Šárka Marčíková, organizátorka a fundraiser hospice.

Na běh se registrovalo téměř tři sta závodníků. Kromě jednotlivců, poběží také firemní týmy, které se rozhodly hospic podpořit i nad rámec běžného startovného. „Trasa je dlouhá 6,1 km nebo 12,2 km a je vhodná jak pro výkonnostní běžce, tak pro rekreační sportovce a začátečníky. Je mírně členitá, obklopená zelení a zajímavou architekturou. Start i konec závodu bude v areálu zahrady hospice a bude měřen profesionální časomírou,“ popsala Marčíková.

Výtěžek, včetně startovného, poputuje na podporu jediného, brněnského hospice. Akce se koná za finanční podpory Magistrátu města Brna a městské části Brno střed. 

Registrace je již uzavřena, ale vítána jsou jakékoliv další finanční dary. Celoročně je možné přispět na hospic přímo na webových stránkách hospice a na webu: www.behyprohospice.cz,  zřídit si svou vlastní osobní výzvu nebo zrealizovat akci z vlastní iniciativy.

Autoři | Zdroj BMPR

Štítky Brno, Šárka Marčíková, Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brňané poběží pro hospic svaté Alžběty  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.