Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Znojmo pořídí mobilní kamery. Bude je moci přemisťovat podle potřeby

Vedení Znojma ve spolupráci s městskou policií pořídí mobilní kamerové body. Jejich hlavní výhodou, narozdíl od těch statických, je fakt, že mohou dohlížet na místo, kde je to aktuálně nejvíc potřeba. Pořízení mobilních kamer navíc administrativně méně náročné a jejich instalace není tak složitá. Nové kamery by měly začít fungovat v září.

Mobilní kamery budou hlídat nádraží i Žižkovo náměstí

Nákup a instalaci nových mobilních kamer město plánuje na začátek září. „Objednání mobilních kamer je administrativně méně náročné. Navíc jejich instalace není tak složitá, jako tomu je u statických kamerových bodů. Toto řešení nabídne městu maximální flexibilitu, jelikož kamery lze přemístit podle aktuální bezpečnostní situace,“ popsal ve zprávě pro novináře starosta Znojma František Koudela (ODS).

Jako první Znojmo umístí kamery na Žižkovo náměstí, na vlakové nádraží pod lávku, kde vznikne nové parkoviště, do Dolního parku, do parku Kolonka, do parčíku ve vnitrobloku na ulici 17. listopadu, do Hradní ulice, do prostranství u Rotundy sv. Kateřiny a na vyhlídku na Káře.

„Tyto lokality byly vybrány v kooperaci s Městskou policií Znojmo. Jde o problémová místa, kde v současné době nemáme stacionární (pevné) kamerové body nebo kde potřebujeme zvýšit dohled nad městským majetkem. Jako koalice opakovaně zdůrazňujeme, že otázka bezpečnosti je pro nás klíčovou prioritou. Jsem proto rád, že se nám rychle daří plnit jednotlivé kroky k jejímu posílení,“ vysvětlil místostarosta Jakub Malačka (Naše Znojmo).

Znojmo chce rozšiřovat i síť pevných kamer

Pokud by vedení města v budoucnu rozhodlo o instalaci pevných kamer v daných místech, nebo o tom, že už tam kamery nejsou potřeba, přesune mobilní kamery na jiné místo. „Mobilní kamery chceme umístit i u problémových kontejnerových stání, například na ulici Rudoleckého, Dolní Česká Pontasievská x Pontasievská a V Jirchářích. Tento krok plánujeme v druhé etapě,“ doplnil místostarosta. 

Znojmo plánuje rozšiřovat i síť stacionárních kamer, které jsou v současnosti rozmístěny ve 34 lokalitách. „Například na Žižkově náměstí plánujeme v budoucnu instalovat pevnou kameru. Mobilní kameru pak budeme moci přemístit do jiné lokality,“ vysvětlil starosta Koudela.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky kamery, systém, mobilní, Znojmo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo pořídí mobilní kamery. Bude je moci přemisťovat podle potřeby  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.