Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Znojmo si zvelebí stadion. Na změnách nejvíce vydělají atleti

Velké změny se chystají na znojemském stadionu v Horním parku, kde mají zázemí atleti nebo fotbalisté. Město odkleplo dotaci na rekonstrukci běžecké dráhy nebo novou světelnou časomíru. Pokud vše půjde podle, začnou s nákladnými pracemi začnou dělníci příští rok.

Dotaci na investici schválili zastupitelé na mimořádném zastupitelstvu. Návrhu, který obnáší výměnu oválu či nákup světelené tabule, dali zástupci Znojma podle očekévání zelenou. „Celkově půjde o téměř tři a půl milionu korun. Chceme tímto přispět ke zlepšení úrovně atletiky ve Znojmě a samozřejmě se snažíme průběžně udržovat majetek města v dobré kondici,“ uvedl starostka Znojma Ivana Solařová (ANO).

V roce 2024 by mělo dojít k takzvanému retopingu atletického oválu v Městském stadionu v Horním parku ve Znojmě. Celkové náklady na rekonstrukci atletického oválu přesáhnou 7,2 milionů korun, přičemž zhruba 5 milionů by měla pokrýt dotace od Národní sportovní agentury. Zbylých 2,2 milionů uhradí město. Podmínkou poskytnutí dotace ze strany města je úspěšná žádost o dotace u Národní sportovní agentury, kterou podává spolek TJ Znojmo, z.s. 

V příštím roce by mělo dojít také k pořízení světelné tabule s časomírou, a to v hodnotě více než 4,3 milionů korun. Atletický spolek žádá Národní sportovní agenturu o příspěvek ve výši zhruba 3 milionů korun, město Znojmo v případě úspěšné žádosti přispěje částkou 1,3 milionů korun. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Znojmo, Atletika, Stadion, Sportoviště

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo si zvelebí stadion. Na změnách nejvíce vydělají atleti  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.