Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Maminky si ve znojemské nemocnici zdravě zamlsají. Chodí do bufetu bez vlašáku a indiánků

Novopečené maminky ve znojemské nemocnici dostávají po porodu rozmanitější občerstvení. Hladovým matkám, které mají mnohdy specifické chutě a harmonogram, v zařízení otevřeli celodenní bufet s bohatým výběrem potravin. Ve svačinovém koutku rodičky najdou také čaje a zdravé jídlo na podporu kojení.

Bufet ve znojemské nemocnici rodičkám nahradí pravidelné snídaně a svačiny, na vyžádání ho personál ale otevře kdykoliv. Každá z žen si může neomezeně nabídnout, na co zrovna pomyslí. „Ženy po porodu mají specifické chutě nebo i větší hlad. Současně mají rozdílné požadavky ohledně načasování jídel podle režimu miminka,“ uvedla náměstkyně pro ošetřovatelství znojemské nemocnice Jana Vacková.

Maminky do porodnice mnohdy přijedou mimo standardní dobu výdeje jídla, nebo jsou často po delších porodech hladové, protože se během něj nechtěly či nemohly najíst. Díky bufetu se nyní mohou občerstvit bez omezení během celého dne. „Ve svačinovém koutku si maminky vychutnají například šunku, sýry, tvarohové výrobky, jogurty, zakysané nápoje, více druhů pečiva, cereálie, med, džem, mléko, meltu nebo čaj na podporu kojení,“ sdělila vrchní nutriční terapeutka Nemocnice Znojmo Kateřina Hrubá

Lékaři rodičkám doporučují pestrou stravu a vylučují těžce stravitelné potraviny, aby se u miminek nerozvinuly alergie. Kvůli kojení také matkám doporučují navýšit příjem energie, aby vyživily sebe i potomka. „Složení mateřského mléka je ovlivněno stravou maminky. Proto zavádíme bufetové stravování, které umožní maminkám celodenní přístup ke stravě dle vlastního výběru a individuálních potřeb,“ vysvětlila Hrubá. Obědy a večeře ženy dostanou stejně jako ostatní pacienti a mohou si každý den vybírat ze čtyř jídel.

Znojemská nemocnice maminkám vychází vstříc v mnoha dalších ohledech. Rodičky mohou využít tejpování jizev po císařském řezu a pohodlně se uvelebit na zcela nových lůžkách. Koncem loňského roku do zdravotnického zařízení pořídili také nové porodní boxy a vyšetřovací stoly.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nemocnice Znojmo

Štítky Znojmo, nemocnice, porodnice, jídlo, bufet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Maminky si ve znojemské nemocnici zdravě zamlsají. Chodí do bufetu bez vlašáku a indiánků  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.