Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Znojemské vinobraní dalo zabrat záchrance. Lidé kolabovali i při koncertu Miraie

Náročnou fušku má za sebou jihomoravská záchranka, jež od pátku do neděle dohlížela na desetice lidí, kteří vyrazili na historické vinobraní do Znojma. V péči zdravotníků skončilo téměř šedesát lidí. Kolaps návštěvníka dokonce přerušil i vystoupení oblíbené kapely Mirai.

Víkendový svátek vína přilákal do města u řeky Dyje přes 76 tisíc lidí, kteří kromě popíjení také sledovali tradiční historický průvod v čele s králem Janem Lucemburským v doprovodu královny, jíž ztvárnila herečka Marta Dancingerová, nebo hudební vystoupení známých českých kapel. Mnozí ale akci hrubě nezvládli, a tak skončili v péči zdravotníků.

„Nejčastěji se jednalo o kolapsy, tržné a řezné rány, pohmožděniny, různé typy bolestí, křečové stavy, ale také třeba popáleniny či alergickou reakci. V celkem 16 případech bylo třeba převézt pacienta po ošetření do nemocnice,“ popsala mluvčí jihomoravské záchranky Michaela Bothová v hlášení zdravotníků. 

Mnozí se do problémů dostali kvůli alkoholu. Například na Masarykově náměstí nebylo raritou potkat vínem zmožené lidi, jak se povalují na zemi. Kvůli zdravotní indispozici návštěvníka dokonce přerušila oblíbená česká kapela Mirai vystoupení, protože v davu pod pódiem zkolaboval. Po zhruba dvaceti minutách kapela koncert dokončila. 

Celkem znojemské historické vinobraní letos od pátku navštívilo něco 76 tisíc lidí. Loni bylo lidí více. Do znojemského centra vyšlo přes 84 tisíc lidí. „Faktem je, že v letošní turistické sezoně je v pohybu méně lidí. Na atmosféře festivalu se ale nižší počet návštěvníků nijak nepodepsal, naopak lidé měli větší komfort," podotkl ČTK Karel Semotam ze Znojemské besedy, jež akci organizovala. 

Souběžně se o víkendu konala také Pálavské vinobraní v Mikulově. Tam si našlo cestu přes 44 tisíc návštěvníků. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Michal Šťastný

Štítky Znojmo, Vinobraní, Kolapsy, Koncerty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

AK TA DOBA FANYNEK Z NAŠICH MLADEJCH LET, CO HÁZELY PODPRSENKY NA PÓDIA UŽ JE PRYČ - SLZY TVÝ MÁMY ŠEDIVÝ OD OLYMPIKU A POVÍDEJ OD NOVÁKA A UŽ GATISKA LETĚLY NA KLUKY A NYNÍ PÁR CHYTLAVEJCH SONGŮ A UŽ JE TU ZÁCHRANKA - MŮJ ČAS JE --- R: Příteli chvátej SOS ať jsem i zítra čím jsem dnes zbav mě tísně mé, strasti mé co nejdřív příteli chvátej píšu vzkaz dej mi co ztrácim dej mi čas vrať mi víru mou, lásku mou, a té nejvíc z vlastního spánku mužeš krást jen času svého dej mi část společně můžme tentokrát neprohrát až budeš příště v tísni sám kus času svého já ti dám a pomoc tvou ti zítra tím oplatím ....
Mirai (v japonštině budoucnost)[1] je česká popová hudební skupina. Vznikla v roce 2014 a pochází z Nového Jičína. Frontmanem, zpěvákem a kytaristou je Mirai Navrátil. V kapele dále hrají bubeník Šimon Bílý, baskytarista Michal Stulík a kytarista Tomáš Javůrek. Ve sbírce má ocenění z ankety Český slavík i Cenu Anděl......KDYŽ NEMŮŽEŠ, TAK PŘIDEJ - TO JE JEDEN Z TEXTŮ ATAKHLE TO POTOM DOPADÁ, KAŽDÁ PŘIDÁ A JE ZÁCHRANKA.......

Středa, 13. září 2023, 15:52Odpovědět

Znojemské vinobraní dalo zabrat záchrance. Lidé kolabovali i při koncertu Miraie  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.