Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Přijďte na šestou a nebude vám takové teplo, láká Znojmo úředníky do práce

Choďte do práce dříve, aby vám nebylo takové teplo. S takovou novinkou se vytasilo Znojmo, které kvůli letním pařákům umožňuje pracovníkům, aby docházeli na pracoviště od šesti ráno. Za odměnu pak můžou zaměstnanci, kteří nemají klimatizaci, jít dříve domů.

Městský úřad posunul pracovní dobu a nabídl tak úředníkům brzký odchod domů. První pracanti tak přichází do kanceláří už na šestou hodinu ráno a odchází o půl třetí odpoledne. Pracovníci úřadu už delší dobu po tomto opatření volali. „Aktuálně na nás udeřila takřka tropická vedra, což se projevuje na kancelářském prostředí. Těm teplotám se samozřejmě nelze zcela vyhnout, ale snažíme se alespoň o nějakou malou invenci,“ vysvětlil mluvčí radnice Pavel Kovařík.

Úleva neplatí pro všechny

Zaměstnanci kteří mají v kanceláři klimatizaci mají ale smůlu, opatření se netýká ani pracovišť úřadu, které jsou určené pro veřejnost. Standardní pracovní dobu si tak odsedí například pokladní nebo úředníci státní správy. „Možnost využít dřívějšího začátku pracovní doby je na rozhodnutí každého ze zaměstnanců. Současně nechceme omezovat práci na agendě pro občany Znojma,“ sdělila znojemská starostka Ivana Solařová (ANO).

S nabízenou úlevou se úředníci teprve seznamují. Z některých odborů zní už nyní, že posunutou pracovní dobu nevyužijí. Naopak třeba finanční odbor úlevu přivítal s otevřenou náručí. „Osmdesát procent lidí je z opatření nadšených,“ doplnil Kovařík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Znojmo, pracovní doba, městský úřad, tropické teploty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přijďte na šestou a nebude vám takové teplo, láká Znojmo úředníky do práce  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.