Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve Znojmě nestíhají s opravou věže. Hodně prší, zdůvodňují dělníci

Oprava radniční věže ve Znojmě se protáhne až do příštího roku. Rekonstrukci, která měla podle plánu skončit letos na podzim, zkomplikovalo deštivé počasí a přibývající stavební práce. Úpravami za třicet milionů korun vylepší město kromě střechy a vyhlídkových plošiny například i věžní hodiny.

Na znovuotevření opravované radniční věže si ve Znojmě počkají déle, než bylo původně v plánu. Stavební práce na dominantě jihomoravského města se totiž protáhly kvůli přibývajícím opravám a deštivému počasí. „Kromě střechy se budou opravovat například i věžní hodiny,“ vysvětlil mluvčí znojemské radnice Pavel Kovařík.

Věž, kterou ročně navštíví kolem třiceti tisíc turistů, se vzhledem k plánovaným opravám uzavřela už loni v květnu. „Nyní je stavba asi v polovině, hotové jsou expertní práce. Zjistili jsme, že bude potřeba opravit více prvků, než jsme původně předpokládali," uvedl Kovařík.

Naposledy prošla radniční věž rekonstrukcí před třiceti lety. Kromě střechy musí nyní stavaři zrekonstruovat i krovy, nebo například vyhlídkové plošiny, ze kterých jde za dobrého počasí vidět až na vrcholky Alp. 

Současně s rekonstrukcí chystáme i novou expozici o historii radnice, ta také nebyla původně v plánu. A samozřejmě nám trochu kazí plány deštivé počasí a blížící se zima, kdy se bude pracovat méně," řekl Kovařík. 

Rekonstrukce skoro sedmdesáti metrové vyhlídkové věže vyjde Znojmo na třicet milionů korun. Peníze na opravu jdou jak z městského rozpočtu, tak i příspěvků veřejnosti „Peníze darovalo celkem 92 dárců, přispěli přes 240 tisíc korun," dodal Kovařík.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Znojmo, radnice, věž, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve Znojmě nestíhají s opravou věže. Hodně prší, zdůvodňují dělníci  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.