Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ve znojemské nemocnici vyhodili padesát let staré postele a koupili stovky nových lůžek

Pohodlnější a komfortnější bude pobyt pro pacienty ve znojemské nemocnice, kde vypukla největší výměna lůžek v historii. Zdravotnické zařízení nakoupilo přes dvě kusů nových postelí, jež nahradí mnohdy až padesát let staré otomany. Na nákup dostalo středisko dotaci.

Postele ve znojemské nemocnici jsou průměrně dvacet let staré. Více než 150 lůžek pochází z roku 1973. Nyní dojde k očekávané obměněně. Na sklad dorazilo celkem 206 nových kusů. Po výměně budou nejstarší lůžka z roku 2007. 

Na investici dostali zdravotníci z druhého největšího města na jižní Moravě dotaci z Evropské unie. Na nákup postelí či pomůcek šlo 150 milionů korun. Pohodlnější lehátko s matrací, madlem a jídelní deskou získají například lidé na gynekologickém či resuscitačním oddělením nebo jednotce intenzivní péče. 

„Výměnu lůžek ocení právě hospitalizovaní pacienti, protože stávající lůžka jsou za hranicí životnosti, jsou mechanická a mnohdy neopravitelná. Snažíme se vybavení nemocnice průběžně modernizovat a zajistit adekvátní prostředí pro naše pacienty, proto navíc doplníme starší lůžka novými stolky a novým antidekubitními matracemi z vlastních zdrojů v celkové hodnotě téměř dva miliony korun,“ uvedl Martin Pavlík, ředitel Nemocnice Znojmo.

Podle mluvčí nemocnice Petry Veselé je výměna dvou stovek lůžek logisticky náročná akce. Instalace se totiž uskuteční za plného provozu. Pacienti a jejich návštěvy se proto budou muset vyrovnat mnohdy s hlukem.

V blízké době dostane personál také nové vybavení, na které poskytl peníze Brusel. „Cílem projektu je pořízení 266 lůžek, 153 přístrojů a 148 zdravotnických pomůcek a sad instrumentárií. To povede k modernizaci a obnově přístrojového vybavení Nemocnice Znojmo,“ dodala Veselá.

Podílejte se na obsahu Drbny

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Nemocnice Znojmo

Štítky Znojmo, Nemocnice, Postele

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve znojemské nemocnici vyhodili padesát let staré postele a koupili stovky nových lůžek  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.