Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na Znojemsku vykolejil vlak po nárazu s náklaďákem. Škody jdou do milionů korun

Vážná dopravní nehoda se stala na železničním přejezdu u Božic na Znojemsku, kde se v pondělí ráno srazil vlak s náklaďákem. Po nárazu s nákladním autem, které převáželo bagr, souprava vykolejila. Na místě jsou záchranáři i policisté, kteří událost vyšetřují. Podle železničářů půjde škoda do milionů korun.

Záchranáři ošetřili na místě strojvedoucího, který měl lehká poranění, řekla mluvčí jihomorakvsých Michaela Bothová. „Na místě jsme ošetřili mladého muže, strojvedoucího, který měl lehká poranění. Pacient byl při vědomí a následně jsme jej převezli na chirurgii do Znojma," uvedla Bothová. Policejní mluvčí Pavel Šváb doplnil, že řidič nákladního auta, který vjel na přejezd, měl negativní dechovou zkoušku.

Nehoda se stala na přejezdu, který je zabezpečený světelnou výstražnou signalizací. Závory tam nejsou. „Škody na místě byly prozatím vyčísleny na 6,750 milionů korun. Pět milionů vlak, 650 tisíc trať, jeden milion návěs nákladního automobilu a 100 tisíc plot. Škoda na bagru doposud nebyla vyčíslena," uvedl mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Dodal, že nehodu vyšetřují.

Střet zastavil provoz na trati mezi Znojmem a Břeclaví. České dráhy počítají s omezením provozu po celý den, místo vlaků jezdí autobusy. „Po dokončení vyšetřování bude za pomoci speciální techniky motorový vůz nakolejen a případně opravena část kolejiště," uvedly na svém webu.

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Drážní inspekce

Štítky ČD, Drážní inspekce, Nehoda, Železnice, Policie, ZZS JMK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ladislav Harvánek

Převážet bagry je vysoce riziková záležitost. V krátké době už druhý velký průser. Doporučil bych policejní doprovod. Ale tím by se riziko ještě zvýšilo (je o tom jeden prastarý vtip o policajtech) a tak by měl doprovodné vozidlo zajistit dopravce.

Úterý, 11. července 2023, 09:40Odpovědět

Na Znojemsku vykolejil vlak po nárazu s náklaďákem. Škody jdou do milionů korun  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.