Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Znojmo zachvátila fastfoodová horečka. Ve městě otevřel první McDonald's

S velkým nadšením přivítali mnozí lidé ve Znojmě otevření historicky prvního Mcdonaldu. Jde o první pobočku, kterou americký řetězec otevřel na jižní Moravě mimo Brno a jeho okolí. Provozovna ihned po otevření čelí silnému návštěvnickému náporu.

O vybudování fastfoodu, jehož maskotem je klaun s červeným nosem, se v okresním městě mluvilo několik let. Plány se ale povedlo uvést do praxe až nyní, kdy vznikla koncem června restaurace v Dobšické ulici. Znojemští milovníci hranolek, hamburgerů nebo kuřecích nuget totiž doposud jezdili za občerstvením do Brna, nebo si museli zajet do obchodního centra Freeport do konkurenčního KFC.

„Otevření nové restaurace vyžaduje čas. Není to jen o její stavbě a výbavě, ale také třeba o koupi pozemku, vyjednávání s místními municipalitami a podobně, posuzuje a zohledňuje se i množství faktorů jako je počet obyvatel, frekvence dopravy a další,“ popsala Drbně mluvčí společnosti McDonald's Lucia Poláčeková důvody, proč k otevíráčce došlo teprve nyní.

Znojemskou pobočku má stejně jako jiné na starost franšízant. V praxi to znamená, že zájemce, který splní náročné podmínky k udělení licence, provozuje podnik sám. Nové prostory podniku, které mají i s venkovní zahrádkou kapacitu přes sto míst, okamžitě přilákaly davy, které neodrazují ani mnohdy dlouhé fronty a čekací doba výdeje pokrmů. „Zájem ze strany zákazníků je obrovský. Jen nám potvrzuje, že otevřít zde naší restauraci byl správný krok,“ sdělila Poláčeková s tím, že v plánu společnosti je rozšiřování i do dalších menších jihomoravských měst. „Na jakékoliv detaily či konkrétnější obrysy je zatím příliš brzy,“ dodala Poláčeková.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Michal Šťastný

Štítky Znojmo, Fastfood, Občerstvení, Podnikání, McDonald's

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Figl

Tak to nemají ani v Russku!

Pátek, 7. července 2023, 20:50Odpovědět

Znojmo zachvátila fastfoodová horečka. Ve městě otevřel první McDonald's  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.