Nekompromisní byli potravináři ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), když zavítali do Jevišovic na Znojemsku. Podnik specializující se na výrobu předvařených asijských nudlí byl plný hlodavců a jejich výkalů. Odborníci při pohledu na myší ocásky bouchli do stolu a provozovnu zavřeli.
Problémy vycítili experti hned po příchodu do podniku. Překvapil je nepříjemný pach, jenž se linul budovou, v níž sídlí firma Adomi. Vycvičení odborníci ihned zamířili do prostor, odkud pocházel závan, a nestačili se divit.
„Inspektoři uvnitř provozovny zjistili stopy po působení hlodavců či výrazně zanedbaný úklid. S ohledem na nepřijatelné hygienické podmínky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ popsala SZPI v závěrečné zprávě.
Kontrolory nejvíce naštvalo, že uvnitř viděli myši. Našli mrtvá těla hlodavců a jejich výkaly. Provozovateli závodu sdělili, že nezajistil objekt proti vniknutí škůdců. Navíc majiteli spočítali i další prohřešky. „Další zjištěné hygienické nedostatky se týkají výrazně zanedbaného úklidu, a to včetně znečištěných podlah a hromadění odpadků, rozbitého skla a zbytků potravin v meziokenních prostorech,“ dodali potravináři.
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.