Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Znojmo zdraží lidem plavání, bruslení i lezení. Nemáme na výběr, hájí se město

Hlouběji do kapsy sáhnou lidé ve Znojmě, pokud chtějí sportovat. Město zveřejnilo nový ceník sportovišť, ve kterých platí nové ceny. Lidé zaplatí více za plavání, bruslení nebo tenis. Město zdražení hájí a tvrdí, že krok byl nutný s ohledem na rostoucí náklady na provoz.

Od února zaplatí sportovci více peněz na takřka všech městských sportovištích. Znojemští radní schválili, že dojde k navýšení cen vstupného. Důvodem je podle radnice několikanásobné zdražení provozních nákladů, především pak skokový nárůst cen energií.

Víme, že zdražení vstupného na sportoviště není příjemná zpráva. Současné náklady na jejich provoz nám ale nedávají na výběr. Snažili jsme se nicméně udržet vstupné v přijatelných mezích. Porovnávali jsme i ceníky z jiných měst a Znojmo v tomto ohledu patří rozhodně k těm levnějším,“ hájí krok znojemská místostarostka Bohumila Beranová (Znojmáci).

Zvýšení vstupného se odvíjí od toho, kolik konkrétní sportoviště spolkne energie. Nejvíce se proto zdražení dotkne plavečáku, kde dospělý zaplatí za hodinu plavání 70 korun místo původních 45. O desetikorun podraží rovněž bruslení na zimním stadionu. Podle nového ceníku vyjde hodinový blok na 50 korun. Město radí zájemcům, kteří chtějí ušetřit, aby si koupili permanentní vstupenku.

„Příkladem může být vstupné do bazénu v lázních, které bude pro předplatitele o 10 korun levnější. Za výhodnější cenu si majitel karty zasportuje i ve sportovní hale na Dvořákově ulici nebo na nové lezecké stěně v Lesce. V létě mu pak karta poskytne vedle slevy i rychlejší průchod turniketem na plovárně Louka,“ dodal mluvčí Znojma Pavel Kovařík, který uvedl, že zdražení se dotýká také hřiště s umělým povrchem, tenisového a beachového kurt u stadionu v Horním parku, sportovní haly na F.J.Curie či lezecká stěna Leska.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Aptec Orli Znojmo

Štítky Znojmo, Sportování, Rekreace, Vstupné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo zdraží lidem plavání, bruslení i lezení. Nemáme na výběr, hájí se město  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.