Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Znojmo čeká dopravní revoluce. V nových karlovarských autobusech zaplatí lidé kartou

Zaplatit v autobusech za jízdenku platební kartou bude možné od nového roku ve Znojmě. Od ledna uhradí za lístek bez přestupu cestující deset korun, za jízdu s přestupem do třiceti minut šestnáct korun korun. Po novém roce vyjedou do ulic okresního města klimatizované vozy, které zajišťuje nový městský dopravce Autobusy Karlovy Vary.

Platba kartou za jízdné je možná hned v několika českých a moravských městech. Například v Brně funguje služba už dva roky. Nyní se přidává druhé největší jihomoravské město. „Pokud cestující chce jízdenku jen po Znojmě, stačí nastoupit prostředními dveřmi a k validátoru přiložit bankovní kartu. Cena jízdy je deset korun. V případě dalšího přestupu do jiného autobusu, v něm opět přiloží kartu k validátoru. Za jízdu s přestupem do třiceti minut zaplatí šestnáct korun. Systém si pamatuje všechny jízdy za den a maximální částka, která může být za den naúčtována je čtyřicet korun,“ uvedla mluvčí znojemské radnice Simona Chmelíková.

Koupit lístek si lidé můžou i u řidiče. Cena vyjde na dvacet korun bez přestupu. Novinkou jsou rovněž nové vozy, které vyšle do ulic nový dopravce z Karlových Varů. Firma navíc plánuje, že navýší počet linek a zvýší lidem komfort. „Od začátku roku 2023 budou zcela nová vozidla Mercedes MB CONECTO a ISUZU NOVO CITI LIFE. Vozidla budou nízkopodlažní pro lepší cestování cestujících s kočárky a seniorů. Budou vybavena výkonnou klimatizací. Ve vozidlech budou kromě validátorů i sčítače cestujících pro lepší přehlednost vytížení linek,“ dodala Chmelíková.

Podle Chmelíkové pojedou autobusy po mírně upravených trasách linek 801, 802, 803 a 804. „Linka 805 bude sloučená s linkou 804. Vzniknou ale ještě dvě nové linky 806 a 807. 806 obslouží Cínovou horu a v druhém směru ulici Melkusovu a 807 pojede z Přímětic k ulici Koželužské. I nadále zůstanou zachovány noční linky 808 a 809,“ dodala mluvčí. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Kolín

Štítky Znojmo, Jízdenky, Autobusy, MHD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo čeká dopravní revoluce. V nových karlovarských autobusech zaplatí lidé kartou  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.