Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Znojmo nemá plyn na příští rok, čeká na pokyn nového vedení

Znojmo zatím nemá na příští rok nakoupený plyn, kterým vytápí budovy úřadu, městských příspěvkových organizací i bytové domy prostřednictvím městské Znojemské tepelné společnosti. Úředníci podle vedoucí majetkového odboru Aleny Rybníčkové čekají na pokyn nově zvoleného vedení města, aby bylo možné vstoupit na burzu a plyn nakoupit. Vše je již připravené, řekla Rybníčková. Konec vytápění od Nového roku tak Znojmu nehrozí.

„Dnes mě kontaktovala nová paní starostka (Ivana Solařová z ANO). Rada se bude nákupem plynu zabývat na jednání 7. listopadu," řekla Rybníčková. Nákup plynu až koncem roku podle ní způsobila letošní komplikovaná situace na trhu s energiemi. Po část roku se na burze neobchodovalo a také se čekalo, jak se k problému, který má řada obcí, postaví ministerstvo průmyslu a obchodu. „Na město a Znojemskou tepelnou společnost se vztahuje vládní opatření ze 7. října o zastropování cen, ale bylo velmi komplikované získat dostatečné a potřebné informace," uvedla Rybníčková.

Cenu plynu vláda zastropovala na 3 025 korunách včetně DPH za jednu MWh. Od konce srpna cena plynu na burze s drobnými výkyvy setrvale klesá a dnes činí podle webu Kurzy.cz 3 312 Kč za MWh. Pod 3 000 korunami se pohybovala naposledy před letními prázdninami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky ČR, správa, plyn, Znojmo, burza, Ministerstvo průmyslu a obchodu České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znojmo nemá plyn na příští rok, čeká na pokyn nového vedení  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.