Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jihomoravským řidičům se uleví. Bez omezení projedou k rakouské státní hranici

S dobrými zprávami se vytasili jihomoravští silničáři, kteří dokončili rekonstrukci dvou frekventovaných úseků. Od čtvrtka projedou motoristé bez omezení po silnici I/38 na Znojemsku ke státní hranici s Rakouskem. Opravu podstoupila vozovka rovněž mezi Bučovicemi a Křižanovicemi na Vyškovsku a finišuje se také v brněnské Hradecké ulici.

Omezení na hlavnímu tahu k rakouským hranicím komplikuje řidičům život od konce dubna. Tamější šestikilometrový úsek, který patří k nejvytíženějším hraničním přechodům, byl dlouhodobě ve špatném technickém stavu. Po zhruba dvou měsících prací je tepna vedoucí k přechodu Hatě u obce Chvalovice v novém. 

Od čtvrtka je silnice I/38 v úseku od obce Vrbovec po státní hranice na Znojemsku opět průjezdná bez dopravního omezení. Ještě dokončujeme nástřik vodorovného dopravního značení. Kompletní rekonstrukce vozovky vyšla na 74,54 milionů korun,“ popsala Lucie Trubelíková, mluvčí Ředitelství a silnic (ŘSD), které jsou hlavním investorem stavby. 

Volněji i na Vyškovsku

Náladu zvedli stavební dělníci také řidičům z Vyškovska, kde místní trápila necelý měsíc částečná uzavírka mezi obce Křižanovice – Bučovice. Kvůli pracím nejezdila trasou auta do 3,5 tuny a úsek zdlouhavě objížděla. „Pouze dokončíme nástřik vodorovného dopravního značení. Od čtvrtečního rána bude opravený úsek opět průjezdný bez omezení a nutnosti využití objízdné trasy,“ dodala Trubelíková. 

V Brně si řidiči počkají 

Státní příspěvková organizace zřízená Ministerstvem dopravy pracuje také například v Brně, kde rekonstruují vytěžovanou Hradeckou ulici. Tam v současné době pokládají silničáři asfalt. Hotovo má být do poloviny září. Do té doby projíždí řidiči jedním pruhem v každém směru. 

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ŘSD

Štítky Brno, ŘSD, Opravy, Investice, státní hranice, silnice, okres Vyškov, okres Znojmo, Bučovice, Křižanovice, Rakousko, Ředitelství silnic a dálnic, Hatě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravským řidičům se uleví. Bez omezení projedou k rakouské státní hranici  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.