Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Znojmo volá do služby seniory. Dostanou klíče od parků i hřbitovů

S novým a neotřelým nápadem se vytasilo Znojmo, které povolává do služby aktivní seniory. Důchodcům rozdá radnice klíče od hřbitovů, parků i dětských hřišť, aby odemykali a zamykali prostranství, čímž usnadní práci i čas místním strážníkům.

Ve Znojmě se nejedná o první projekt, kdy se senioři zapojují do veřejných aktivit. Od roku 2019 například město poprvé spustilo projekt, který dává možnost důchodcům hlídkovat u přechodů pro chodce a pomáhat pěším k bezpečnému pohybu. Služeb aktivních lidí si radnice cení natolik, že vymyslila pro ně další aktivitu. Tentokrát dostanou klíče o veřejných prostranství, jež má město ve správě. Jedná se například o hřbitovy, dětská hřiště nebo parky, která mají svou pevnou provozní dobu, čímž se usnadní čas i práce strážníkům. 

Uspoříme tak další čas našich strážníků Městská policie Znojmo, kteří tuto činnost vykonávali nyní. Samozřejmě, pokud se vyskytne nějaký problém, policie dorazí na místo to vyřešit. Pokud ale bude vše v pořádku, budou se díky tomu moci věnovat důležitějším záležitostem, zejména dodržování veřejného pořádku v ulicích,“ popsal znojemský starosta Jakub Malačka (nez.), která nápad prezentoval na Facebooku s tím, že jihomoravské město hodlá s novinkou začít už koncem června. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jitka Koudelová

Štítky Znojmo, Senioři, Městská policie, hřbitov, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Hlaváček

Brňané nezaútočili na sochu, jen slušně odstranili tu žluto-modrou hadru, která tam neměla co dělat ! ! !

Pátek, 17. června 2022, 12:59Odpovědět

Znojmo volá do služby seniory. Dostanou klíče od parků i hřbitovů  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.