Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Oslava narozenin se zvrhla v technopárty pro 700 lidí. Akci museli ukončit až policisté

Podle oslavence to měla být jen běžná narozeninová párty. V kolektivu tedy musel pořadatel být docela oblíbený, protože přijelo na sedm stovek gratulantů. Policisté museli nakonec narozeninovou technopárty v Únanově u Znojma rozehnat.

Začalo to několika oznáměními o rušení nočního klidu, které znojemští policisté přijali v noci z pátku na sobotu. „Při prověřování oznámení zjistili, že se na řádně pronajatém soukromém pozemku u Únanova koná oslava narozenin," uvedl policejní mluvčí Pavel Šváb.

Policisté se spojili s pořadatelem akce, který pslíbil ztlumení hudby. Během soboty produkce pokračovala a na místo se začali sjíždět další hosté, počet účastníků narostl až na 700. A většina hostů byla z Rakouska. 

Během sobotního odpoledne se na policisty obrátili majitelé okolních pozemků s tím, že si na nich někteří návštěvníci neoprávněně parkují auta a staví stany. Pořadatel akce stále sliboval nápravu, pořádek si ale udělat nedokázal. Odpoledne tak policisté donutili návštěvníky k vyklizení neoprávněně zabraných pozemků a přeparkování aut.

„Po nápravě protiprávního stavu pak pořadatel opakovaně přislíbil ukončení produkce do 22 hodin, aby nedocházelo k rušení nočního klidu. Když pořadatel navzdory slibu a po několika marných výzvách produkci neukončil, přistoupili policisté ke vstupu na pozemek a k odebrání zdroje hluku (přestupkového jednání)," doplnil Šváb.

Do akce se zapojilo 41 policistů, včetně 23 členů speciální pořádkové jednotky. „Zákrok se obešel bez donucovacích prostředků a pořadatel se bude zodpovídat ze svého protiprávního jednání ve správním řízení," dodal mluvčí. Při odjezdu si navíc policisté posvítili na řidiče a jejich střízlivý stav. Osm bylo pod vlivem drog.

Foto PČR

Štítky technopárty, Znojmo, oslava narozenin, policisté, pozemek, Únanov, Pavel Šváb, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oslava narozenin se zvrhla v technopárty pro 700 lidí. Akci museli ukončit až policisté  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.